Skip to main content

ЛЯТО в Банско – горещи приключения на 1650 метра височина


Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. 

  • Най-дългата надуваема водна пързалка в Европа

Приблизително 400 метра. Тя се намира на Бъндеришка поляна – само на 20 мин. от Pirin Sense Apartment Complex. Тази местност е емблематично свързана със зимните атракции в Банско – тук е зона за зимни спортове, не случайно точно тук се проведоха стартовете по сноуборд за Световната купа. 

  • Тюбинг улей за спускане и атрактивни скокове.
  • Детско царство с надуваеми замъци, стена за катерене и др.

За младежите и по-възрастните особено забавна е „живата джага“ – там емоциите са като на истински мач. 

  • Кабинковият лифт

И през лятото, и през зимата той разкрива невероятно живописни природни гледки, които зареждат с много позитивни емоции, оставят незабравими спомени.
Едновременно с това кабинковият лифт е бърз и удобен начин за придвижване до Бъндеришка поляна.

  • Планински преходи

Сред маршрутите, които започват от Банско, има трудни алпийски трасета – покрай шеметни пропасти и по кози пътеки в страховити, непристъпни за обикновения турист скали.


  • Водни атракции

Спусканията с каяци или надуваеми лодки по буйни речни води. Рафтингът и каякингът се практикуват в Струма и Места. Те са летните атрактивни дейности,  които предлагат много предизвикателства пред волята и уменията на участниците.

Има още множество забавления, на които може да се наслаждавате ежедневно, ако решите да вземете своят ваканционен дом при нас – Pirin Sense Apartment Complex. Лятото може да бъде незабравимо с всички прекрасни атракции и сред чистия въздух на Пирин планина. Нека не забравяме да изброим и останалата част от атракциите, които с всяка година се увеличават:

Офроуд, издигания с балон, миниголф, стрелбище, футбол на малки врати, демострации на стари занаяти

Свържете се с нас! Направете първата стъпка към своя нов дом сред природата!